Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Δεν αφήνουμε τη μάχη κ. Αναστασιάδη, επειδή άνοιξε η μύτη μας, όταν μάλιστα οι Τούρκοι είναι έξω από την Λεμεσό!


Μπήκε στο νοσοκομείο αντί να πάει να πολεμήσει

Τα όρια της μεγάλης ανευθυνότητας αγγίζει η απόφαση του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη να απουσιάσει από την κρισιμότερη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες και στην οποία τίθεται το ζήτημα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με πρόσχημα ένα ρινορραγικό επεισόδιο για το οποίο δεν χρειάστηκε καν η παραμονή του στο νοσοκομείο, ο Κύπριος Πρόεδρος «λιποτάκτησε» από τη Σύνοδο στην οποία θα έπρεπε να παραστεί με κάθε τρόπο έστω και ετοιμοθάνατος.

Η ανευθυνότητα του Νίκου Αναστασιάδη δεν σταματάει εδώ. Με την απόφασή του να τον ...
αντικαταστήσει στη Σύνοδο ο Αντώνης Σαμαράς απεμπολεί στην κυριολεξία την ανεξαρτησία της Κύπρου και την εμφανίζει σαν μια ελληνική κοινότητα που δεν έχει καμιά κρατική οντότητα.

Στην ουσία δικαιώνει τους Τούρκους που αμφισβητούν με κάθε τρόπο την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιχειρώντας να την εμφανίσουν ως ένα μόρφωμα δύο κοινοτήτων που συνδέονται η πρώτη με την Ελλάδα και η δεύτερη με την Τουρκία.

Βέβαια η διπλωματική ασθένεια του Νίκου Αναστασιάδη, έχει βαθύτερα αίτια. Με την κίνηση αυτή επιδιώκει να απεμπλακεί από το βέτο που έπρεπε να θέσει στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, αφήνοντας τον Αντώνη Σαμαρά να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Ο πονηρός Κύπριος για να μην εκτεθεί ο ίδιος απέναντι στους Αμερικανούς, μεταθέτει τις ευθύνες στον Έλληνα πρωθυπουργό, που είναι αναρμόδιος να χειριστεί το μείζον αυτό ζήτημα που αφορά πρωτίστως την Kυπριακή Δημοκρατία.

Τα τερτίπια του Νίκου Αναστασιάδη εκδηλώνονται σε μια περίοδο κατά την οποία ο τουρκικός στόλος έχει καταλάβει την Κυπριακή ΑΟΖ και έχει ζώσει τα παράλια της Νότιας Κύπρου.

Οι Τούρκοι προχωρούν σε ντε φάκτο κατάληψη κυπριακών εδαφών γιατί η ΑΟΖ αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Κύπρου με την απειλή του στόλου τους.
Πρόκειται για τη δεύτερη εισβολή στη μεγαλόνησο για την οποία η κυπριακή κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα και για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η διευκόλυνση των Αμερικανών και των Βρετανών που μάχονται το «ισλαμικό κράτος».

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο και το ατόπημα Αναστασιάδη να μην παραστεί στη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών χαρακτηρίζεται ως στρατηγική νίκη της Άγκυρας.

Ερντογάν και Νταβούτογλου πανηγυρίζουν για την επιλογή Αναστασιάδη να εκπροσωπηθεί στη Σύνοδο Κορυφής από τον Έλληνα πρωθυπουργό ενώ παράλληλα έχουν αποφασίσει να μονιμοποιήσουν την παρουσία τους στην κυπριακή ΑΟΖ όπου διεξάγει έρευνες το σεισμογραφικό σκάφος «Μπαρμπαρόσα» που υποστηρίζεται από δύο τουρκικά πολεμικά.

Στρατηγική της Άγκυρας είναι μετά την Κύπρο να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα στο Αιγαίο και στη συνέχεια να αναπτύξει τα ύποπτα σχέδια στην Θράκη.

Δυστυχώς τόσο η κυπριακή όσο και η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθούν το κρεσέντο της τουρκικής προκλητικότητας ως παρατηρητές περιορίζοντας τις αντιδράσεις σε επίπεδο καταγγελιών στα διεθνή φόρα. Εντύπωση δε προξενεί και η στάση των ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τα οποία δεν ασχολούνται με το τεράστιο αυτό εθνικό θέμα.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.