Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΑΙΣΧΟΣ: Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΔΕΙΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΑΠΕΚΟΨΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μakeleio.gr) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

45

Φοβήθηκαν το γιουχάρισμα και έστησαν ένα σκηνικό που θυμίζει αποκλεισμένη περιοχή σε καραντίνα…
Γεμάτο με δυνάμεις των ΜΑΤ είναι το κέντρο της Αθήνας με πολλές αποκλεισμένες οδούς να εμποδίζουν τους θεατές να απολαύσουν την παρέλαση που θα γίνει στις 11.00 η ώρα.
Προηγούμενη ενημέρωση:

Στις 11:00 και με ισχυρή αστυνομική παρουσία η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα
Τοποθετήθηκαν κάγκελα στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος...


Τοποθετήθηκαν κάγκελα στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και η πρόσβαση προς την εξέδρα των επισήμων θα γίνεται μόνο σε όσους έχουν προσκλήσεις και διαπιστεύσεις. Η μαθητική παρέλαση, θα αρχίσει στις 11:00 και οι γονείς θα μπορούν να δουν τα παιδιά τους στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα είναι διμοιρίες των ΜΑΤ στην Φιλελλήνων που εμποδίζουν τον κόσμο να παρακολουθήσει να έχει πρόσβαση στο σημείο και εμποδίζουν ακόμα και δημοσιογράφους να καλύψουν το τι γίνεται.
Στις 10:00 θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Που θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων
Από τις 7:00 το πρωί και μέχρι το τέλος της παρέλασης θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της λεωφόρου Αμαλίας, της Πανεπιστημίου και της Βασιλίσσης Σοφίας μεταξύ Πανεπιστημίου και Σέκερη.
Από τις 6:00 το πρωί μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη θα διακοπεί η κυκλοφορία σε όλο το μήκος της Σκουφά, της Λυκαβηττου, στη Σόλωνος μεταξύ Κανάρη και Σίνα και στη Δημοκρίτου μεταξύ Σόλωνος και Σκουφά.
Δείτε φώτο -βίντεο και διαβάστε σε λίγο περισσότερα στο makeleio.gr
10
11
12
ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ο κόσμος με την ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Αυτοί που προκαλούν το πρόβλημα, αυτοί να φύγουν από την παρέλαση” (βίντεο – makeleio.gr)

Αγανακτισμένος είναι ο κόσμος με την αστυνομοκρατία για την προστασία των επισήμων…Στην ουσία δηλώνουν ότι οι επίσημοι είναι το πρόβλημα και να φύγουν για να δούμε την παρέλαση. Δείτε μία δήλωση από αγανακτισμένη πολίτη.
Δείτε βίντεο από το makeleio.gr
ΤΡΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
50

51
11
12
52
Θεσσαλονίκη- “Μια ωραία Ατμόσφαιρα”: ΜΑΤ, κάγκελα και κλειστοί Δρόμοι!
Για λίγους θα είναι και η στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 11 το πρωί, στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη.
Οι δρόμοι,σύμφωνα με το thestival.gr, περιμετρικά του χώρου διεξαγωγής της παρέλασης θα είναι κλειστοί για τα ΙΧ, ενώ ένα τμήμα θα είναι κλειστό και για τους πεζούς. Κλούβες των ΜΑΤ αλλά και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο, ενώ κάγκελα έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της Λεωφόρου.
6
1
2
3
4
Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας έχουν πάρει οι αστυνομικές αρχές για την στρατιωτική παρέλαση που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη…
Στην περιοχή της παραλιακής βρίσκονται δεκάδες κλούβες των ΜΑΤ, ο χώρος γύρω από την εξέδρα των επισήμων είναι “αποστειρωμένος” ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. εποπτεύει τα μέτρα από αέρος. Μέχρι στιγμής ο κόσμος είναι λιγοστός.
30
31

Πάτρα: Υπό αστυνομικό κλοιό η «καγκελόφρακτη» παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου – «Παρών» και από τους απολυμένους μουσικούς της Μπάντας του Δήμου!
Σε επιφυλακή είναι η τοπική ΕΛ.ΑΣ. υπό τον φόβο επεισοδίων, κάτι το οποίο εκφράστηκε και κατά τη σύσκεψη της περασμένης Κυριακής στο Αστυνομικό Μέγαρο Πατρών, κατά την οποία αποφασίστηκε για μία ακόμη φορά, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο χώρος της εξέδρας των επισήμων να αποκλειστεί με κάγκελα ώστε να μην είναι προσβάσιμη στους πολίτες.
Παρά την παρέμβαση με επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου, να απομακρυνθούν φέτος για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια τα κάγκελα, ωστόσο η απόφαση που ελήφθη ήταν πως δε θα ήταν ασφαλές να γίνει κάτι τέτοιο.
Και αυτό γιατί μπορεί να βρεθεί στο… επίκεντρο διαμαρτυριών από Πατρινούς και Πατρινές, ο επίσημος εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Ειδικός Γραμματέας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) Νικόλαος Μαντζούφας, ο οποίος θα καταφθάσει στην Πάτρα σήμερα για τις εκδηλώσεις εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Επιπλέον, σύμφωνα με το patrastimes.grστο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε, εκτός από το κενό ασφαλείας από την εξέδρα των επισήμων, να είναι και φέτος σε επιφυλακή όλη η δύναμη της ΕΛ.ΑΣ., οι ομάδες ΟΠΚΕ και ΔΙ.ΑΣ., καθώς και τα ΜΑΤ, για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.
Διαδήλωση από το ΚΚΕ
Στο μεταξύ, ήδη οι Κομματικές Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Αγίου Γεωργίου (απέναντι από το Αρχαίο Ωδείο). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση και της παρέλασης, θα συμμετάσχει στην πορεία.
Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία και κατάθεση στεφανιών στον τόπο που έπεσε η πρώτη βόμβα στην Ελλάδα από σμήνη φασιστικών βομβαρδιστικών ιταλικών αεροπλάνων, μπροστά στην Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, με τους πρώτους νεκρούς και τραυματίες.
«Παρών» και από τους απολυμένους της Μπάντας του Δήμου Πατρέων
Εξάλλου, μετά από αρκετά χρόνια, οι 34 απολυμένοι μουσική της Δημοτικής Μπάντας, θα δώσουν το «παρών» στις σημερινές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Πάτρα.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι απολυμένοι μουσικοί θα παραβρεθούν και στην Δοξολογία που θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ναό της Πάτρας και στη συνέχεια θα παίξουν εμβατήρια στη διάρκεια της παρέλασης των μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων στην Αγίου Ανδρέου.
Σύμφωνα με πηγές, η παρουσία τους στη διάρκεια των εκδηλώσεων είναι εθελοντική, σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή και εν προκειμένω με τον Πολιτιστικό Οργανισμό, ως ένδειξη καλής θέλησης αφού ως γνωστόν η Πάτρα δεν διαθέτει Δημοτική μπάντα.
ΚΑΙ στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ με Κάγκελα και Αστυνομικούς η Παρέλαση (ΦΩΤΟ)
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η παρέλαση με την αρχή να κάνει η Φιλαρμονική του δήμου Ηρακλείου ενώ ακολούθησαν σύλλογοι και σχολεία.
Στους επισήμους βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση.
Λίγο πριν τις 12.30 άρχισε να ψιχαλίζει στο Ηράκλειο ενώ στη συνέχεια η βροχή έγινε πιο δυνατή.
Ο κόσμος άνοιξε τις ομπρέλες του και συνέχισε να παρακολουθεί την παρέλαση.
Ποιοι παρελάζουν
Μετά την φιλαρμονική ακολούθησαν τα τμήματα των:
των Αναπήρων Πολέμου-Παλαιών Πολεμιστών της Εθνικής Αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού των Εθελοντών Σαμαρειτών, του Σωματείου Ποντίων Ηρακλείου ‘‘Εύξεινος Λέσχη’’, του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου, του Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού « Η Αρτεμισία», του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης «Αγ. Πολύκαρπος», του Συλλόγου Σμυρναίων Ηρακλείου «Η Σμύρνη», του Συλλόγου Μακεδόνων Κρήτης, του Συλλόγου Θρακιωτών Κρήτης «Ορφέας», της ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών Βενιζελείου Νοσοκομείου, του Ομίλου βρακοφόρων Νέας Γενιάς, του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού « Ο Αετογιάννης», του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Άγιος Σπυρίδωνας», των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, Ε.Ε.Ε.Κ., των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων, του ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, των Στρατιωτικών Τμημάτων κατά την καθιερωμένη τάξη.
Η διαδρομή έχει ως εξής: αφετηρία την λεωφόρο Δημοκρατίας (στο ύψος του μνημείου της Μάχης της Κρήτης) και θα ακολουθήσει την πορεία: πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, Πλατεία Κορνάρου, Κυρίλλου Λουκάρεως μέχρι το ύψος της πλατείας Αγίου Μηνά όπου και θα τερματίσει.
333333333333333333333333366666666666666
43
42
ΠΑΤΜΟΣ: Παρέλαση με ΕΝΑΝ μόνο μαθητή!
Σε ένα μικρό νησί του δήμου Πάτμου, στους Αρκιούς που έχει 45 μόνιμους κατοίκους…
ένας και μοναδικός μαθητής θα παρελάσει στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
Οι 45 μόνιμοι κάτοικοι του νησιού θα συγκεντρωθούν στην πλατεία του χωριού για να χειροκροτήσουν τον μοναδικό μαθητή που στη συνέχεια θα πει ποιήματα για τον εορτασμό του ΟΧΙ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη- “Μια ωραία Ατμόσφαιρα”: ΜΑΤ, κάγκελα και κλειστοί Δρόμοι!
ΠΑΤΜΟΣ: Παρέλαση με ΕΝΑΝ μόνο μαθητή!
ΤΩΡΑ: ΑΙΣΧΟΣ – Ξεκινάει η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ από καταβολής Ελληνικού κράτους – Οι ελάχιστοι…”προνομιούχοι” ΘΕΑΤΕΣ είναι ΣΤΟΙΒΑΓΜΕΝΟΙ από 2.000 αστυνομικούς!! Κάγκελα…κάγκελα…κάγκελα ΠΑΝΤΟΥ!! (φώτο & βίντεο-makeleio.gr)
ΚΑΙ στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ με Κάγκελα και Αστυνομικούς η Παρέλαση (ΦΩΤΟ)

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.