Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

"...ένας άνθρωπος προσδιορίζεται εξίσου από τους ρόλους που υποκρίνεται όσο και από τους αυθόρμητους τρόπους του..." - Η περίπτωση του πρώην Α’ Υπαρχηγού ΓΕΣ Αντγου κ. Νικόλαου Ταμουρίδη

Η λογική έχει δύο έννοιες. Είναι η μελέτη των τρόπων συλλογισμού (εκείνων που ισχύουν, καθώς και των εσφαλμένων) όπως και η χρήση έγκυρων συλλογισμών.
Αλλά εάν μελετήσουμε διαχρονικά στην ιστορία της λογικής θα πελαγώσουμε σε αδιέξοδα και πιθανόν σε πλάνες που αντί να μας διαφωτίσουν πολύ πιθανόν να μας δημιουργήσουν περισσότερες αναζητήσεις από αυτά που εμείς θεωρούμε ως λογική ακολουθία και ίσως μας οδηγήσουν στην ψυχιατρική επιστήμη.
Προσπαθώ να αναλύσω τελευταία ένα πολιτικό φαινόμενο με πολλές εξάρσεις και καταγραφές. αλλά ακόμη δεν έχω καταλάβει στο "γιατί" δεν μπορώ να δώσω λύσεις και να εξηγήσω το φαινόμενο.

Αλλά πάρουμε έναν γνωστό γρίφο απλής λογικής:

 Ένας εξερευνητής έχει βρεθεί σε μία ζούγκλα που κατοικείται από δύο φυλές ιθαγενών.
Η πρώτη φυλή αποτελείται από φιλήσυχους ιθαγενείς οι οποίοι λένε πάντα την αλήθεια.
Η δεύτερη φυλή αποτελείται από ανθρωποφάγους που λένε πάντοτε ψέματα.
Κατά τα άλλα είναι απολύτως όμοιοι.
Τρέχοντας για να ξεφύγει από ένα λιοντάρι που τον κυνηγούσε, βρέθηκε μπροστά σε ένα
σταυροδρόμι του οποίου, όπως γνώριζε, ο ένας δρόμος οδηγούσε στο χωριό των φιλήσυχων
και ο άλλος στο χωριό των ανθρωποφάγων.
Δεν μπορούσε όμως να θυμηθεί ποιος δρόμος οδηγεί πού. Μπροστά στο σταυροδρόμι καθόταν
ένας ιθαγενής μιας εκ των δύο φυλών. Ο εξερευνητής είχε χρόνο να του κάνει μόνο μία
ερώτηση. Τι θα τον ρωτήσει για να οδηγηθεί στο χωριό των φιλήσυχων ιθαγενών;
 
Δείτε την πιθανή λύση εδώ 
Και τώρα σε έναν άλλο γρίφο που περιμένουμε απαντήσεις:

"...ένας άνθρωπος προσδιορίζεται εξίσου από τους ρόλους που υποκρίνεται όσο και από τους αυθόρμητους τρόπους του..."

Δείτε ένα βιογραφικό:  Ο Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντγος κ. Νικόλαος Ταμουρίδης στη Σχολή Ευελπίδων – Βιογραφικό
Ακριβώς πριν δύο χρόνια.  το ΣΑΓΕ Έκτακτες Κρίσεις 2012 – Νέοι Αντιστράτηγοι, Αντιναύαρχοι, Αντιπτέραρχοι στη Δεύτερη Σύγκληση  της  25 Ιουλίου 2012, το Συμβούλιο τον Προήγαγε στο βαθμό του Αντιστρατήγου για πλήρωση κενών θέσεων, τους. Βέβαια κάποιος "Ανώνυμος" έκανε λόγο για "Παρατράγουδα των Κρίσεων" (του 2012)  στις ΕΔ, με τον τότε αρχηγό.

Αυτό που προξενεί αλγεινή εντύπωση είναι το πότε  ο εν λόγω απόστρατος,  συνειδητοποίησε αυτά που γράφει μετά από δύο χρόνια ή κάτι άλλο μεσολάβησε που εμείς δεν γνωρίζουμε;
Διότι αυτή η αλλαγή, μεσούσης των μνημονίων (2012), όταν ήταν ο εκλεκτός και μάλιστα προακτέος στην ιεραρχία με πλούσιο βιογραφικό σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και σε θέσεις υψηλής ευθύνης, με το σήμερα 2014 να επαναστατεί σε ένα κατεστημένο που ο ίδιος υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση, ως όφειλε άλλωστε σύμφωνα με τον όρκο του. Έαν πράγματι είναι ειλικρινής και πιστεύει αυτά που γράφει τότε τον πληροφορούμε ότι αυτά ίσχυαν και πριν από δύο χρόνια και δεν τον είδαμε ούτε να παραιτείται ούτε να αρθρογραφεί όπως παρακάτω:

ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ε.α. ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ. ΕΠΙΤΙΜΟΣ Α΄ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ Γ.Ε.Σ.

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ !!!
''Έστ' αν ήλιος την αυτήν οδόν ίη, τήπερ και νυν έρχεται, μήκοτε ομολογήσειν ημέας Ξέρξη. Αλλά θεοίσι τε και ήρωσι επέξιμεν αμυνόμενοι... Συ τε του λοιπού μη επιφαίνεο!'', ήταν η περήφανη απάντηση των Αθηναίων αρχόντων στον απεσταλμένο των Περσών για συνθηκολόγηση το 479 π.Χ., που σημαίνει: 
 ''Εφόσον ο ήλιος πορεύεται τον ίδιο δρόμο, τον οποίο ακολουθεί και τώρα, εμείς δεν πρόκειται να έλθουμε σε συμβιβασμό με τον Ξέρξη. Αλλά θα αμυνόμαστε συνεχώς βασιζόμενοι στους ΘΕΟΥΣ και στους ΗΡΩΕΣ μας... Συ δε μη τολμήσεις να ξαναέρθεις!''
Πόσο θα θέλαμε και σήμερα οι τωρινοί μας ''άρχοντες'' να μοιάζουν με εκείνους τους παλιούς Έλληνες!
Αυτούς που τότε έδιωξαν κακήν κακώς τους απεσταλμένους και μετά ενωμένοι πολέμησαν και νίκησαν στις Πλαταιές!
Δυστυχώς όμως. Οι σημερινοί άρχοντές μας, αφού έδωσαν αμαχητί ''γην και ύδωρ'', διχάζουν το λαό και παραδίδουν τα πάντα στους σύγχρονους βαρβάρους! Κατάντησαν ραγιάδες ραγιάδων βασιλείς! Υπακούουν, σκύβουν και εκτελούν. Μαζί κι οι παρατρεχάμενοί τους, κηφήνες, βάτραχοι κι ακρίδες! Τι κυνική υποκρισία στ' αλήθεια, να επιμένουν να πιστέψουμε ότι μας ανασταίνουν σκοτώνοντάς μας!
Από την άλλη, οι σημερινοί απεσταλμένοι, άρχοντες στη θέση των αρχόντων. Έρχονται και φεύγουν όποτε θέλουν. Διαφεντεύουν, προστάζουν και μας κουνούν το δάκτυλο απειλητικά!
Κι οι ραγιάδες συνεχίζουν το έργο τους.
 Εμπρός λοιπόν!

Εμπρός εσείς, γαλαζοπράσινες μαριονέττες της πολιτικής, θεραπαινίδες της νέας ισοπεδωτικής παγκόσμιας τάξης και του δήθεν ευρωπαϊκού ουμανισμού, και σεις οι άλλοι οι ποικιλόχρωμοι εξουσιαστές του αναρχικού εθνομηδενισμού και πάσης μορφής θιασώτες της λαθρολαγνείας. Κτυπήστε μας κι άλλο! Κι όπως λέει ο ποιητής.

Στα ακάθαρτα κυλήστε μαs του βούρκου
και πιο βαθειά.Πατήστε μαs με κάτι
κι από το πόδι πιο σκληρό του Τούρκ
Σ' αυτούς, τους εντολείς σας, υποκύψτε, εμάς βυθίστε!

Κόψτε! Κόψτε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, επιδόματα. Κόψτε τα από όλους, εκτός από τους εαυτούς σας, τους δικούς σας και εκείνους που σας κάνουν τη δουλειά σας!
Κλείστε σχολεία, νοσοκομεία, στρατόπεδα, καταστήματα, επιχειρήσεις.
Πουλήστε λιμάνια, αεροδρόμια, νησιά, οργανισμούς, τράπεζες, ορυκτό πλούτο, υδρογονάνθρακες. Εκχωρείστε κάθε δημόσια περιουσία.
Αυξήστε κι άλλο το δυσβάσταχτο χρέος και με την επιβολή του φόβου, φορολογείστε μας αφόρητα και φτωχοποιείστε μας απόλυτα. Επιβάλλετε εργασιακό μεσαίωνα.
Απαξιώστε ένοπλες δυνάμεις, σώματα ασφαλείας, εκκλησία, παιδεία, δικαιοσύνη, πολιτισμό.
Διαλύστε τον κοινωνικό ιστό, ψηφίστε αυτό το έκτρωμα που ονομάσατε ''αντιρατσιστικό νομοσχέδιο'' και ελληνοποιείστε κάθε λογής έξωθεν επιβαλλόμενους αλλοεθνείς λαθρομετανάστες.
Γκρεμίστε τα όλα! Αφανίστε κάθε τι το εθνικό, το ελληνικό, το καλό και αγαθό. Θυσιάστε τα όλα στο βωμό της παγκοσμιοποίησης και του ξένου συμφέροντος. Ώσπου να μας λυπηθεί της αγάπης ο Θεός ......
Αλλά μη ξεχνάτε κάτι! Ο λαός είναι εδώ. Και για "μούντζα' ο λαός (κατά τον Παλαμά) και για λιβάνι! Ο λαός είναι του εκδικητή το γιαταγάνι! Έρχεται η ώρα. Το νοιώθουμε ότι δεν πάει άλλο!
Η λύση μια και μοναδική!
Όλοι εμείς, η τεράστια πλειοψηφία των υγιώς σκεπτομένων Ελλήνων, να απλώσουμε τα χέρια μας και να σχηματίσουμε την μεγάλη λυτρωτική αλυσίδα. Να γείρουμε όμως πρώτα, να ταπεινωθούμε. Άρχοντες να γίνουμε της ψυχής και της βούλησής μας, και εξουσιαστές των παθών αυτών που μας οδήγησαν σ' αυτή την τρομερή αλλοτρίωση τα τελευταία 40 χρόνια. Και έτσι λυτρωμένοι, ο καθένας από εμάς να γίνει ένας από τους αμέτρητους στύλους του μεγάλου του έργου του ενωτικού, για να στεριώσουμε αυτό το οικοδόμημα που κλυδωνίζεται και παραπαίει, να παλινορθώσουμε την Ελλάδα! Ο καιρός γαρ εγγύς!!!

Επίσης και τα άλλα άρθρα του σε σχετική ετικέτα: «Νικόλαος Ταμουρίδης»

Δεν είναι ότι διαφωνούμε με το σκεπτικό των άρθρων του αλλά με το χρόνο που αυτά γράφονται και μάλιστα όταν είναι "ευδοκίμως τερματίσας"  στα συνταξιοδοτικά του και μάλιστα ως επίτιμος με τα σχετικά επιδόματα και απολαβές, άλλωστε υπάρχουν και συνάδελφοί του ευρωβουλευτές αυτή την στιγμή, μήπως ζήλευσε την δόξα των, έστω και με το ίδιο τίμημα της αποδοκιμασίας και του σχετικού χλευαστικού τίτλου που τους συνοδεύει;

 Βέβαια δεν είναι μόνος του υπάρχουν και άλλοι που γράφουν στο ίδιο επαναστατικό μοτίβο:
 Η χώρα αφοπλίζεται και οι Αρχηγοί σιωπούν όταν σε άλλες χώρες απειλούν με παραίτηση

Εμείς θα το πούμε και το γράφουμε επώνυμα: Δεν δικαιούστε να  ομιλείτε όλοι εσείς που σαν ένστολοι αποδεχθήκατε (ή έστω ανεχθήκατε) μετά το 2010 να παραδώσετε την εθνική μας κυριαρχία στους δανειστές και σήμερα να το παίζετε εκ του ασφαλούς "ήρωες και επαναστάτες".  Ζήστε τη σιωπή και την ασφάλεια που σας παρέχει το σύστημα που σήμερα καθυβρίζετε και πλάστε την εύκολη δικαιολογία της "νόμιμης κυβέρνησης" και της "εντολής του λαού" να κυβερνούν όπως αυτοί ξέρουν (έστω και ως ενεργούμενα της τρόικα)  κάθε άλλη αιτιολογία- δικαιολογία είναι έωλη και δεν μπορεί να στηριχθεί να πείσει και να υποστηριχθεί από κανέναν.

Αυτό που ενοχλεί περισσότερο δεν είναι η αρθρογραφία ενός πολίτη απόστρατου αλλά η αναφορά στον τίτλο του που μάλλον δεν συνάδει με το όλο σκεπτικό της αναφοράς μας.

Δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε ή να αναλύσουμε περαιτέρω αυτές τις άθλιες συμπεριφορές που μας θυμίζουν πολιτικάντηδες της συγκυβέρνησης των σαμαροβενιζέλων και των υποτακτικών τους, αλλά θα κλείσουμε με μία πολύ καλή αναφορά όπως αρχίσαμε από τα "λουλουδίσματα " (μόνο τα γλυκά λουλούδια μπορούν να πουν ό,τι το πάθος φοβάται.. - Thomas Hood) και με την αναφορά σε απόσπασμα του (Albert Camus, Ο μύθος του Σισύφου, εκδ. Καστανιώτη, σελ. 26)

Τα μαθηματικά του Καμύ
"Το συναίσθημα του παραλόγου μπορεί να χτυπήσει καταπρόσωπο οποιονδήποτε άνθρωπο,
στη στροφή οποιουδήποτε δρόμου. Αυτό καθαυτό, με την τρομερή γύμνια του, με το δίχως λάμψη φως του, είναι ασύλληπτο. Μα και τούτη η δυσκολία χρειάζεται σκέψη. Πιθανόν να αληθεύει ότι ένας άνθρωπος παραμένει για μας παντοτινά άγνωστος κι ότι υπάρχει πάντα σ'αυτόν κάτι το ασύλληπτο που μας διαφεύγει. Αλλά πρακτικά γνωρίζω τους ανθρώπους και τους αναγνωρίζω από τη συμπεριφορά τους, από το σύνολο των πράξεών τους, από τις συνέπειες που το πέρασμα τους επιφέρει στη ζωή. Με τον ίδιο τρόπο, μπορώ πρακτικά να προσδιορίσω όλα αυτά τα ανορθολογικά συναισθήματα που η ανάλυση δεν θα μπορούσε να προσεγγίσει, πρακτικά να τα εκτιμήσω, συγκεντρώνοντας τις συνέπειες τους με σκοπό την κατανόηση, συλλαμβάνοντας και σημειώνοντας κάθε μορφή τους, χαράζοντας τον κόσμο τους. Είναι βέβαιο ότι, κατά τα φαινόμενα, δεν θα γνωρίσω προσωπικά καλύτερα τον ίδιο ηθοποιό επειδή τον έχω δει να παίζει εκατό φορές. Παρ'όλα αυτά, αν σκεφτώ το σύνολο των ηρώων που ενσάρκωσε κι αν ισχυριστώ πως στον εκατοστό ήρωα που υποκρίνεται τον γνωρίζω κάπως καλύτερα, καταλαβαίνουμε ότι θα υπάρχει εδώ μια δόση αλήθειας. Διότι αυτό το κατά τα φαινόμενα παράδοξο είναι επίσης κι ένας μύθος. Περιέχει ένα δίδαγμα που λέει ότι
 "...ένας άνθρωπος προσδιορίζεται εξίσου από τους ρόλους που υποκρίνεται όσο και από τους αυθόρμητους τρόπους του..."
 Το ίδιο συμβαίνει, σε μικρότερο βαθμό, με τα απρόσιτα στην καρδιά συναισθήματα που προδίδονται όμως εν μέρει από τις πράξεις τις οποίες προϋποθέτουν. Καταλαβαίνει κανείς πως μ'αυτό τον τρόπο ορίζω μια μέθοδο. Αλλά καταλαβαίνει επίσης ότι πρόκειται για μέθοδο ανάλυσης και όχι γνώσης. Γιατί οι μέθοδοι ενέχουν μεταφυσικές, προδίδουν εν αγνοία τους τα συμπεράσματα στα οποία ισχυρίζονται μερικές φορές ότι δεν έχουν καταλήξει ακόμα. Έτσι, οι τελευταίες σελίδες ενός βιβλίου εμπεριέχονται ήδη στις πρώτες. Αυτός ο κόμπος είναι αναπόφευκτος. Η μέθοδος που προσδιορίζεται εδώ δηλώνει ότι κάθε πραγματική γνώση είναι ανέφικτη. Μόνο τα φαινόμενα μπορούν να απαριθμηθούν, και η ατμόσφαιρα μόνο να γίνει αισθητή."

Για την αντιγραφή και τα σχόλια: "Σκίζουν καλσόν οι απόστρατοι"

Νάσος

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.