Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Στο «σφυρί» βγαίνει στις 23 Σεπτεμβρίου η ιστορική κατοικία της οδού Τριπόδων στην Πλάκα που στέγασε το «ζεύγος Κοκοβίκου»

Το σπίτι του Αντωνάκη από την διάσημη ελληνική ταινία «Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα» είναι ανάμεσα στα νεοκλασικά και διατηρητέα που παίρνουν τον δρόμο της αξιοποίησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Η λαϊκή κατοικία με την αυλή και τη σκάλα στο πλάι υπήρξε το κινηματογραφικό σπίτι «του κυρίου και της κυρίας Κοκοβίκου». Στους διαδρόμους του και στην αυλή ακούστηκαν οι θρυλικές ατάκες «παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω» και «σκασμός εσύ Αντωνάκη μου».

Παρά την κινηματογραφική του ιστορία, το σπίτι σήμερα παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και βγαίνει σε δημοπρασία σε λίγες ημέρες, στο πλαίσιο της ανάπλασης της ιστορικής περιοχής κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Ελληνική ταινία κωμωδίας με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και την Μάρω Κοντού

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Ταινία, μας περιγράφει ένα ζευγάρι,
που συζεί χωρίς γάμο για πολλά χρόνια,
και ο άνδρας παίζει τον κυρίαρχο ρόλο στη σχέση. ...
Μόλις όμως παντρεύονται, οι σχέσεις εξουσίας ανατρέπονται,
και η γυναίκα διεκδικεί ισότιμο ή μάλλον κυρίαρχο ρόλο,
ανταποκρινόμενη στο πρότυπο της παντρεμένης γυναίκας,
που διαχειρίζεται το "νοικοκυριό" και τις κοινωνικές του σχέσεις.
Η Ανατροπή όμως αυτή, είναι πολύ απότομη,
για να γίνει εύκολα αποδεκτή από το σύζυγό της.
Έτσι, μέσα σε λίγες ώρες, και μετά το γάμο, καταλήγουν στο διαζύγιο.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Γιώργος Κωνσταντίνου, Μάρω Κοντού,
Δέσπω Διαμαντίδου, Σταύρος Ξενίδης, Καίτη Γώγου, Δημήτρης Καλιβωκάς, Λιλή Παπαγιάννη, Νίκος Φιλιππόπουλος, Καίτη Λαμπροπούλου,
Νάσος Κεδράκας, Τασσώ Καββαδία, Κώστας Δούκας, Δέσποινα Νικολαΐδου, Λουκιανός Ροζάν, Μπέτυ Μοσχονά, Άγγελος Αντωνόπουλος, Γιώργος Τζιφός, Γιώργος Ρώης, Ντόρα Αναγνωστοπούλου, Θόδωρος Κεφαλόπουλος,
Μίκα Φλωρά, Δημήτρης Κούκης, Λόλα Μαζαράκη, Τζένη Ζαχαροπούλου, Άρης Χρυσοχόου, Γιάννης Ιωαννίδης, Τάκης Παναγιωτόπουλος,
και ο Φρίξος Νάσου.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.